Havvindmøller som kan ses fra kysten – Nej tak

Af Pia Olivia Christensen
Folketings- og byrådskandidat, Det Konservative Folkeparti – Ringkøbing-Skjern

Læserbrev Dagbladet Ringkøbing-Skjern – 11. oktober 2016

I Det Konservative Folkeparti går vi ind for vedvarende grøn energi og som udgangspunkt synes vi derfor, at havvindmøller er en rigtig god ide. Men møllerne skal naturligvis placeres så langt ude på havet, at de ikke kan ses fra land. Dette skal være en ufravigelig betingelse.

Vi skal selvfølgelig værne om vores turisme, som udgør en vigtig indtægtskilde for Vestjylland og vi skal også værne om den frie natur med frit udsyn ud over Vesterhavet. Vi skal kunne nyde den enestående solnedgang uden på nogen måde at være generet af vindmøllerne.

Det vil, ifølge min mening, skæmme den danske kyststrækning at opføre kystnære havvindmøller, og jeg er ikke parat til at gamble med hverken den vestjyske natur eller den vestjyske økonomi.

Som politiker er det min pligt at lytte til den bekymring, som lokalbefolkningen har og den bekymring vil jeg bære videre med mig i mit politiske virke og jeg vil også kæmpe for grøn energi, som er en konservativ mærkesag. Men de kystnære havvindmøller skal erstattes af nogle, der ligger længere ude i havet. Det er således ikke møllerne i sig selv, som jeg ser som et problem, men alene den planlagte beliggenhed.

Og så håber jeg naturligvis, at de vindmøller som skal op, bliver de møller, som produceres i vores egen baghave, således at vi kan satse på lokale danske virksomheder og arbejdspladser.