Kulturhus og parkeringskælder i Ringkøbing

Af Esther Haubjerg Jørgensen, Tangsvej 21, 6950 Ringkøbing, Kandidat til byrådsvalget, Det Konservative Folkeparti

Det er spændende at følge de tanker og ideer, der kommer frem om kulturhus på skolegrunden i Ringkøbing. Der er mange byer i vores lille land, som har fået rigtig meget ud af at have et kulturhus, hvor der er liv og kulturelle arrangementer; placeringen på skolegrunden er endog meget central.
I den forbindelse må det også være et MUST at tale om etablering af en parkeringskælder. Ringkøbing udfordres virkelig især om sommeren med parkeringspladser. Da jeg havde Cafe Teske var det flere gange dagligt, at gæster kom og var frustrerede over de svære parkeringsmuligheder i byen. Med de mange turister, som der efterhånden opholder sig i Søndervig, må vi da også ønske, at de kommer til byen. Jeg tænker heller ikke kun på vores turister, men også folk fra oplandet. Skal det være muligt at opholde sig i byen med parkering, så må Byrådet se at smøge ærmerne op, og få planlagt et parkeringshus.
Herning by har mindst 10 parkeringshuse; og det fungerer rigtig godt.

Derudover kunne man anvise lastbilerne på p-pladsen bagved 10-4 til et andet sted eks. industriområde, for at kunne tilbyde langtidsparkering til eks bankfolk og andre folk på job; det kan give mere luft til p-plads i byen.

En opfordring er også, at Handelsforeningen planlægger eks. Kunsthåndværker marked en anden dag i ugen end mandag. Det er jo i forvejen en dag, hvor man ved, at turister besøger Ringkøbing by. Skal man kunne give god service, vil det være oplagt med en fordeling af aktiviteter i byen i ugens løb. Det er skønt med mange besøgende, men vi vil jo også gerne kunne give dem god service, så de dermed får en god oplevelse at besøge os.