Plads til det gode liv

Af: Pia Olivia Christensen, Folketingskandidat, Det Konservative Folkeparti, Ø. Strandgade 23, 6950 Ringkøbing

Hvordan har du det? Er du glad? Trives du og din familie?

Jeg spørger, fordi jeg ved, at alt for mange desværre har det svært. At de føler sig presset af den tidsånd, der præger vores samfund.

En tidsånd, der handler om ikke at fejle, om at være perfekt og præstere. En tidsånd, der er med til at skabe angst og stress.

Gennem mit arbejde møder jeg ofte mennesker, også helt unge, som er blevet syge af de mange krav, vi som samfund stiller til hinanden. Og som de stiller til sig selv. Det smerter i krop og sjæl.

Og selv da, når de er blevet syge, stiller vi som samfund krav om, at de igen og igen skal dokumentere, at de rent faktisk er syge. Systemet lægger ekstra pres på det enkelte menneske, der måske også er blevet syg lige netop på grund af pres.

Det skal vi gøre bedre – og det kan vi gøre bedre.

Jeg er folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti – og en af mine hjertesager er, at vi skal have bedre mental sundhed. Vi skal investere i det gode liv.

Vi har hver især et personligt ansvar for, hvordan vi skruer vore liv sammen.

Men det er et politisk ansvar at ændre det system, som vi oplever presser og stresser alt for mange mennesker.

Vi har strategier for alt muligt – nu skal vi tænke det gode liv ind i disse strategier. Derfor vil jeg, hvis jeg bliver valgt til Folketinget, arbejde for en national mental sundhedsplan. Og det handler også om, at psykiatrien skal opprioriteres.

Vi skal genskabe et samfund, hvor der er plads til det gode liv. Hvor man kan være syg uden at føle sig presset af systemets massive dokumentationskrav. Hvor man som ledig jobsøgende ikke drukner i krav om nytteløse og endeløse registreringer. Og hvor vores børn og unge kan få lov til at være børn og unge – uden pres og uden stress.

Det kan vi, det er muligt.

Vi har et nyt og begivenhedsrigt år foran os. En masse blanke sider, der engang bliver til bogen om 2019

Jeg vil gerne fylde min egen bog for 2019 med mange sider om nærvær og samvær. Og med tid til tanker ved Ringkøbing Fjord; her er jeg vokset op, herfra min verden går. I min bog for 2019 må der også gerne stå, at jeg er blevet valgt til Folketinget.

Jeg håber, at din bog for 2019 bliver fyldt med glæde og trivsel, at du og din familie får mulighed for at leve det gode liv.

Godt nytår.