Topplaceringer: Hvem bliver egentlig hørt om erhvervsklimaet?

Af Bjarne Højlund. Frifeltvej 1, Rimmerhus, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti

Vi får i Ringkøbing-Skjern Kommune igen og igen topplaceringer, når der er tale om erhvervsklimaet, og det synes jeg er fantastisk! Godt billede udadtil – men jeg vil gerne sætte et stort spørgsmålstegn ved noget af det!

Byggesagsbehandlingen er altså virkelig elendig – jeg har selv kæmpet med Land By og Kultur flere gange…

At borgmesteren kommer ud, er et stort plus – men igen er det (måske?) bare et spil for galleriet – nuvel, jeg havde også besøg af Hans Østergaard, men det var da kun fordi jeg satte et stort spørgsmålstegn til en meget (for) positiv mail han sendte ud på et tidspunkt. Han lovede at undersøge/forespørge på nogle konkrete ting, men jeg hørte aldrig mere.

De fine undersøgelser, der igen og igen roser kommunen, er sikkert fine, men i de 12 år, jeg har drevet virksomhed her, har jeg aldrig hørt noget til disse, ej heller blevet spurgt – det kunne jeg da godt tænke mig at høre om det er generelt for iværksætter- og enkeltmandvirksomheder? Hvis det kun er ’prestigevirksomhederne’, der bliver hørt, kan jeg bedre få tallene i undersøgelserne til at passe?

Et helt konkret eksempel er de små vognmænd i kommunen – jeg kan ikke forstå, at de skulle være hørt i disse undersøgelser, da de den grad kæmper for overlevelse – Hans Østergaards udtalelser om manglen på taxaer og vognmænd tidligere mangler jo lige at få den vigtigste detalje med: Økonomiudvalget har jo selv trukket tæppet væk under vognmændenes eksistensgrundlag ved at udlicitere Flex og dagskørslen til et firma udenfor kommunen – måske var tallet på tilbuddet i licitationen billigere – men den endelige regning og konsekvensen for vognmændene gør det til en dyrere og uanstændig løsning!

Jeg vil i den forbindelse gerne undskylde min tidligere udtalelse om at der bare skal Uber vogne på gaden. Det var en provokerende udtalelse på et uoplyst grundlag…